Vi er vilde med lokale kvalitetsråvarer
Mad med fokus på lokale kvalitetsråvarer
Kvalitet kan smages, vi har sagt det før, vi har kort og godt et ømt punkt for lokale producenter.
Vi er vilde med de små gårdbutikker, med den lille økologiske grisebonde, der giver grisen ekstra tid og plads, med den lokale frugtplantage, der drives af hele familien, med ægproducenten, der har hønsene på græs, eller med planteavleren, der har valgt selv at koldmale kornet til mel på en stenkværn for at sikre kvaliteten.
Fælles for dem alle er, at de har taget et tydeligt valg mellem kvalitet og kvantitet. De har valgt det første, og det er netop denne tilgang, vi bringer videre til vores gæster – hvad enten det er til en familiebuffet, en firmafest eller et konferenceophold hos os.
At kunne sit kram og levere kvalitet
Vi har erfaret, at de små lokale producenter føler, at de hver dag helt personligt sætter deres faglighed på spil. De er dedikerede, de kan deres kram, og de brænder for kvalitet. Det passer godt til VINGSTED hotel & konferencecenters køkken.
”Netop derfor dominerer de lokale råvarer i vores køkken. Vi har en dyb passion for at skabe gastronomi baseret på lokale råvarer, og det falder i tråd med vores bestræbelser på at agere med omtanke for miljø og mennesker. Som Green Key-certificeret hotel og konferencecenter stiller vi høje krav til kvalitet og omtanke i vores råvarevalg og madlavning.” – Klaus Drangsfeldt, køkkenchef.
Sommerbuffet nær Vejle – Buffet på Kundedagen 2024
Er du gæst på vores Kundedag den 21. november, kan du nyde en buffet, hvor fokus netop er at kreere retter ud fra lokale kvalitetsråvarer. Uanset om du laver en lille udflugt nær Vejle til en sommerbuffet hos os eller du er del af en helt særlig fest på VINGSTED, kan du forvente smagsoplevelser skabt med omtanke.
Buffeten består af:
- Røget ørredfilet fra Gårdbutikken i Nørup
- Små frikadeller af kanin fra Højdalgaard i Egtved
- Små frankfurtere fra Rydskovgaard ved Viuf
- Hot wings fra Den Sønderjyske Landkylling i Haderslev
- Braiseret dansk Jersey kalv
- Hjertesalat i mormordressing
- Rodfrugtsalat
- Små moussekager med VINGSTED honning fra egen bigård
- Flødeboller med aronia skum – aronia fra gårdbutikken Elkærholm, ved Egtved
VINGSTEDs håndplukkede faste leverandører
Vi samarbejder med disse håndplukkede leverandører om levering af råvarer i den bedste kvalitet – et udvalg, du kan opleve i vores restaurant nær Billund:
- Kaniner – Højdalgaard, Egtved
- Dansk Jerseykød – Søren Knudsen, Højen v/ Peter Villadsen, Silkeborg
- Grise- og oksekød – Rydskovgaard, Viuf
- Kyllinger – Den Sønderjyske Landkylling, Haderslev
- Ørreder – Gårdbutikken i Nørup, Randbøl
- Frilandsæg – Bølling GræsÆg, Egtved
- Kartofler – Oluf Sand og Co, Give
- Korn, kerner og mel – Gyldenlund, Ravnholt
- Blåbær – Knud Hyldahl, Give
- Honning – fremstilles i egen bigård
- Aronia saft – Elkærholm, Egtved
Leverandører vi bruger ved særlige lejligheder
- Æbler og saft – Munkebjerg Øko Frugtplantage
- Æblesaft – Bølle Æbler, Vissenbjerg
- GIN – REST Destilleri, Trige