Streetfood-univers skaber stemning
Europaller, langborde og mad, der laves på stedet
Duft maden, der tilberedes på stedet, og mød for en gangs skyld kokkene, der er trådt ud af hotelkøkkenet og er i aktion for øjnene af dig. Følg med, og se hvordan råvarerne behandles. Lad processen pirre din sult.
Gå rundt i hallen og lad sanserne absorbere de mange indtryk fra forskellige boder, inden mundvandet tvinger dig til at tage stilling og pege det ud, du vil spise.
Fest i en stemning af streetfoodmarked er et hit - det forstår vi godt
Sammenlignet med en traditionel fest med hvid dug og en tjener, der kommer med fadene, er et streetfoodarrangement mere afslappet. Der bliver øjeblikkeligt skabt en atmosfære, hvor det er helt naturligt at mingle.
Som gæst skal du rundt og se, hvad de forskellige boder tilbyder. Der opstår naturligt samtaler og anbefalinger gæsterne imellem. Du får en anledning til at orientere dig i alle hjørner af selskabet. Det er uformelt og festligt på samme tid, og så er det helt ok at spise lidt med fingrene.
Mad har altid knyttet mennesker sammen, og et streetfoodmarked gør det i særdeleshed. Streetfoodmarkeder er blevet nutidens forsamlingshuse - det er her, vi mødes med andre og får kulinariske oplevelser. Det er en ramme, hvor det sociale liv og fællesskabet opstår.
Kvalitet
Streetfood er meget mere end en ordinær hotdog med ristede løg.
Ordet streetfood klingede måske endda oprindeligt lidt af lav fødevaresikkerhed og et lemfældigt momsregnskab. Sådan er det langt fra længere.
Tværtimod har det udviklet sig til ordnede forhold og en særdeles høj standard af både råvarer og innovativ madkunst. Er du sulten nok, kan du på et godt streetfoodmarked spise dig en tur rundt om jorden eller opleve et nyt, spændende mix af forskellige madkulturer.
De store streetfoodmarkeder har for længst erfaret, at kunderne søger kvalitet, der er ekstraordinær. De søger en eksotisk oplevelse, og de søger nytænkning.
Streetfood kan med andre ord godt være eksklusivt samtidig med, at det er totalt afslappet og uformelt.
Historien
Der har altid eksisteret gademad - i oldtidens Rom og Athen blev der solgt små stegte fisk på gaden. I Asien er der ligeledes en lang tradition for streetfood, vi kender det bl.a. fra kinesiske nattemarkeder.
I New York blev streetfood for alvor genopfundet under finanskrisen i 2007. Dengang gik den amerikanske byggebranche i stå, og de små foodtrucks, der stod på byggepladser, kom billigt til salg. Samtidig lukkede mange af byens restauranter, og højtuddannede kokke blev arbejdsløse. Løsningen for mange arbejdsløse kokke blev netop disse foodtrucks, som dermed rykkede fra byggepladserne ud på gaderne. Med skift af både lokalitet og personale blev kvaliteten af streetfood højnet betragteligt.
Danmarks første rigtige store streetfoodmarked åbnede på Papirøen i 2014. Siden har langt de fleste provinsbyer fået deres lokale streetfoodmarked. Danmark er p.t. hjemsted for Nordens største streetfoodmarked, Reffen, på Refshaleøen i København.
Streetfood i VINGSTED
Vi forvandler vores haller til et streetfood-univers, hvor de store sale kommer til deres ret med plads til stribevis af små, spændende madboder - hver med sin helt egen specialitet. Maden er selvfølgelig af høj kvalitet, helt ned i detaljen.
Naturligvis kan vi også lave en bod á la den gode gamle pølsevogn, hvor du kan få en ristet med det hele, og kvaliteten kan spores helt ned til de ristede løg, der er hjemmelavede fra bunden.
Streetfood kan som nævnt godt være eksklusivt samtidig med, at det er afslappet og uformelt.
I VINGSTED kan du opleve et streetfood-univers udendørs eller indendørs, afhængigt af dine ønsker og årstiden. Vi tilbyder også fest med overnatning, hvor den unikke atmosfære fra streetfoodmarkedet kombineres med komfortable faciliteter.
Uanset om dit firmaarrangement, din fest eller dit event skal være inde eller ude, sørger vi for en bordopstilling, der passer perfekt til dit arrangement. Vi glæder os til at skabe et streetfood-univers for 400 - 1600 mennesker i vores stemningsfulde festlokaler.