Opskrift på VINGSTEDs sukkermandler
VINGSTEDs sukkermandler
Mandler vækker minder om julens fristelser. I VINGSTEDs køkken laver kok Lisbeth Madsen i år sukkermandler af 90 kilo mandler!
Så store portioner har du næppe brug for i en privat husholdning. Derfor har vi skaleret opskriften ned til 700 gram mandler.
VINGSTEDs opskrift tager højde for, at de gode olier i mandlerne bevares. Her er tricket 150 grader - bliver det varmere, risikerer du at ødelægge mandlernes "sunde fedtstoffer".
Ingredienser
700 g mandler med skal
1 æggehvide ca. 3 – 4 cl
70 g flormelis
Sådan gør du
Indstil ovnen på 150 grader, varmluft.
Rør først æggehvide og flormelis sammen i en stor skål.
Kom mandlerne i skålen og rør dem godt rundt, så de bliver dækket med massen af flormelis og æggehvide.
Læg mandlerne på en let smurt bageplade. Du kan også bruge bagepapir.
Den totale bagetid er ca. 25 min. den deles op sådan:
Efter de første 15 minutter rører du rundt i mandlerne på bagepladen, så de ikke kun bages på den ene side. Herefter giver du mandlerne 5 minutter mere i den varme ovn.
Efter 20 minutter rører du rundt endnu engang og giver efterfølgende mandlerne 5 minutter mere i den varme ovn.
Efter ca. 25 minutter har mandlerne fået en hvid skorpe. Mandlerne er lidt bløde, når de stadig er varme. Lad dem ligge og køle af inden du serverer dem. Uhm..julehygge!