Kvalitet fra lokal producent af mel
Vi får mel fra Gyldenlund i Ravnholt.
I VINGSTED vælger vi gerne lokale leverandører, der producerer ekstra høj kvalitet.
Indehaveren af Gyldenlund, Jens Erik Pust, synes kun det er værd at investere energi i korn
af ekstraordinær standard – vi er enige.
Gyldenlund laver mel, der er koldmalet på stenkværn, og VINGSTDs bager Casper Christensen Hehr er især faldet for den blå hvede.
Godt for dig
Den friske koldmalede blå hvede har nemlig bevaret det rige indhold af næring og vitaminer. Ved den skånsomme formaling på original stenkværn når temperaturen aldrig over 42 grader, derved bevares bl.a antioxidanter.
Godt for klimaet
Dét korn, Jens Erik Pust bruger, dyrker han selv. Markerne ligger i VINGSTEDs nærmoråde.
Kornet er dyrket efter principper, du kan læse om i Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark. En sund jord fuld af liv.
Det vil blandt andet sige, at jorden ikke bliver pløjet eller dybdeharvet, at jorden har et sundt sædskifte og at markerne er grønne året rundt.
Gyldenlund har regnet ud, at den positive klimaeffekt ved at dyrke korn på denne måde er på ca. 2,5 ton CO2-ækvivalenter pr. hektar pr år.
Når der er brød på bordet i VINGSTED, kan vi smage, at det har ekstra kvalitet.