Dato:
21. oktober 2024

Iskaffe á la Pumpkin Spice

Lav din egen græskarsirup

Mangler du inspiration til en hyggelig efterårsaften med vennerne, kan vi foreslå iskaffe med hjemmelavet spicy græskarsirup.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe din Pumpkin Spice Sirup færdig. Men har du mod på at lave din egen, deler VINGSTEDs kok Ricki Damsgaard Weber gerne ud af opskriften. 

VINGSTEDs køkken arbejder bl.a. med fokus på FNs Verdensmål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion. Det vil f.eks sige, at vi forsøger at undgå madspild. Så når vi laver iskaffe, bruger vi altid først den kaffe, vi har tilovers fra vores kaffemaskiner.  

Iskaffe:

  • 1,50 dl stærk kaffe
  • 1 tsk brun farin
  • 2 dl mælk
  • masser af isterninger

Rør kaffe og sukker sammen i et glas, rør til sukkeret er helt opløst.
Kom en god håndfuld isterninger i og fyld glasset op med mælk.

Tilsæt sirup efter smag, og server evt. med flødeskum på toppen.

Pumpkin Spice Sirup:

  • 2 dl vand
  • 100 gr sukker
  • 100 gr brun farin (kan erstattes af almindeligt sukker)
  • ½ dl græskarpuré (laver du puré af et helt græskar fryser du blot det overskydende ned til en anden gang)
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt muskat

Begynd med at lave græskarpuré. Til denne opskrift skal du bruge ½ dl færdig puré. Hvis du laver puré af et helt græskar, fryser du blot det resterende ned til en anden gang eller ganger resten af opskriften op, så har du Pumpkin Spice Sirup til søde værtinde- og kalendergaver.

Rens et græskar for kerner og skær det op i mindre stykker. Fordel stykkerne i en bradepande med bagepapir i bunden. Læg stanniol over og bag græskarstykkerne i ovnen ved 125 grader (ikke varmluft) i ca. 2 timer.

Sluk for ovnen og lad fadet med græskar stå på eftervarmen i yderligere en time. Nu blender du græskarstykkerne til en glat puré med en stavblender eller foodprocessor.

Kom vand, sukker og brun farin i en lille gryde og bring det langsomt i kog.
Følger du målene i denne opskrift, skal du bruge en 1/2 dl af din græskarpuré.

Rør græskarpuré sammen med kanel, ingefær, nellike og muskat.
Tilsæt græskarblandingen til gryden på komfuret og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter.
Si den tynde sirup igennem en finmasket sigte og hæld den på en lille, skoldet flaske eller et glas med låg. 

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.