Dato:
16. september 2024

Honning fra VINGSTEDs egen bigård

Biavlerne Nete og Jonas var engang elever i køkkenet her på VINGSTED hotel & konferencecenter.

Inspireret af VINGSTEDs fokus på lokale kvalitetsråvarer, besluttede Nete og Jonas for år tilbage, at de ville være biavlere og producere lokal honning. Bistaderne blev placeret på VINGSTEDs eng, helt ude i skovkanten ned mod Vejle Å. De står der endnu.

Nete og Jonas er for længst færdiguddannede og videre i deres karriere – men de passer stadig VINGSTEDs bigård og det er fortsat den eneste honning, vi har lyst til at bruge i VINGSTEDs køkken.

Når du sætter dig ved morgenbordet på VINGSTED hotel & konferencecenter, kan du nyde den helt lokale honning, skabt af blomster fra Vejle Ådal og bier fra egen bigård.

Det er langsomt håndlavet honning

Det tager ekstra tid at producere honning som Nete og Jonas gør det. Processen med at skrabe voks af tavlerne gøres f.eks. for hånd, - ved den industrielle honning er det maskiner, der ordner det.

”Jeg har ofte fat i hver enkelt honningtavle op til fem gange inden honningen er nede i spanden, og derefter er der ca. ti dages arbejde med at røre i honningen for hånd” Jonas Jensen kok og biavler.

En af de store fordele ved den honning, Nete og Jonas producerer, er, at den ikke bliver varmet op, derfor er ingen af de vigtige gode stoffer ødelagte. For Nete og Jonas er det en hobby, - ikke en industrialiseret forretning. De er dedikerede og brænder for kvalitet.

Honning er som vin, smagen varierer fra år til år

Bierne henter nektar i de forskellige blomster og afgrøder i Vejle Ådal, og her spiller vind, vejr og årstid ind. Så selv om Nete og Jonas arbejder på den samme systematiske nænsomme måde med fremstillingen af honning for hånd, er slutproduktet i honningglasset aldrig helt ens.

VINGSTEDs køkken bruger hvert år ca. 200 kg. honning alt sammen fra VINGSTEDs egen bigård.

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.