Dato:
16. oktober 2024

En nem drink til en efterårsaften

Drink á la VINGSTED

VINGSTEDs restaurantchef Knud Pagh trives som bartender, Knud har mikset en drink, du nemt kan kopiere hjemme ved køkkenbordet og servere, når vennerne kommer forbi til efterårshygge.

Udgangspunktet er en White Russian, som muligvis er belgisk og opfundet i 1949 af den belgiske bartender Gustave Tops, der arbejdede på Hotel Metropole i Bruxelles. Andre kilder peger på, at den første omtale af denne drink kan spores tilbage til Oakland Tribune i Californien den 21. november 1965.  

Belgisk eller amerikansk - smagen er i al fald dejlig, og Knud har tilsat lidt revet mørk chokolade på toppen, det passer godt til en efterårsaften med vennerne.

Sådan gør du:

3 cl Kahlua

3 cl Vodka

3 cl sødmælk (jo federe mælk, desto bedre, men du kan sagtens bruge plantemælk i stedet)

Isterninger og mørk chokolade. 

Hæld Kahlua over isterningerne i glasset.

Shake vodka og mælk godt, er du med på det lidt vilde, giver du mælk og vodka en ordentlig tur i blenderen, men det er også ok blot at ryste det sammen for hånd.

Hæld vodka-mælkeblandingen langsomt over Kahluaen i glasset og top med lidt mørk revet chokolade.

Server drinken enten med en lille ske eller med sugerør, så gæsterne selv kan røre Kahluaen sammen med vodka-mælkeblandingen. Hygge!

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.